Николовски се повлекува од Агенцијата за странски инвестиции за да управува со студентските домови

by Фокус

Дарио Николовски се повлекол од директорската позиција во Агенцијата за привлекување на странски инвестиции и станал прв човек на Државен студентски дом – Скопје, под чија капа спаѓаат сите студентски домови во главниот град.

-Студентските домови предолго беа запуштени од претходната власт, а распределбата на легла се вршеше по партиски клуч. Ја преземам оваа одговорна позиција со цел да ги променам работите и начинот на кој студентските домови функционираат – вели Николовски.

Тој истакнува дека негови приоритети ќе бидат подобрување на условите во домовите, департизација и фер пристап до домовите согласно прописите, како и враќање на довербата во оваа институција.

-Во претстојниот период ќе се фокусирам на градење на тим и евалуација на реалните состојби во домовите. Многу брзо потоа ќе излеземе со план за менување на состојбите на подобро – порачува Николовски.

Инаку, Николовски е дипломиран правник, кој своевремено работел во шпедицијата Караорман и во компанијата со мешовит капитал Ѓиан Вики, каде бил раководител на секторот за човечки ресурси.

Неофицијално, на негово место во Агенцијата за странски инвестиции треба да биде именуван кадар на ДУИ.

Поврзани новости