Николов: Ребалансот на Буџетот е антиразвоен, непатриотски и должнички

by fokus

Последниот ребаланс на Буџетот според СДСМ е антиекономски, антиразвоен, непатриотски и должнички. Ова денеска на прес конференција го рече пратеникот Марјанчо Николов.

-Економските и фискалните политики на владата секојдевно во пракса доживуваат неуспех и се одразуваат негативно на животниот стандард на граѓаните и ликвидноста на македонското стопанство. Таа префрла нови 9,2 мил кон фондот за ПИОМ и го зголемува дефицитот за да можат да се исплаќаат пензии. Осуда за намалените средства од 13,5 мил евра за земјоделието, 7 мил помалку за мерки за вработување, 400 000 помалку за нови училишта, 4,5 мил помалку за нови болници, рече Николов.

Поврзани новости