Нема одговорност за началникот кој им се закануваше на обвинителите на СЈО

by fokus 19:10
19:10

Нема дисциплинска одговорност кај началникот на СВР Охрид пред кого обвинителите од Специјалното јавно обвинителство добивале закани за време на сослушувањето на сведоци во Охрид поврзани со предистражна постапка за финансирањето на ВМРО-ДПМНЕ за изборите во 2014 година, објави телевизија 24.

Ова стои во одговорот од Внатрешната контрола кој Телевизија 24 го доби по речиси еден месец откако беа поставени прашањата.
Според Внатрешната контрола во МВР, по пријавата на СЈО  биле направени проверки, бил извршен увид во изготвениот службен материјал и бил извршен и разговор со началникот.
„Од извршените проверки, Внатрешната контрола не најде доволно аргументи за утврдување на дисциплинска одговорност на Началникот на СВР Охрид, така што против истиот и не се наложени мерки на дисциплинска одговорност“, се наведува во одговорот кој го доби Телевизија 24.

Поврзани новости