Наставнички пленум денеска на средба со Аиво Орав

by Фокус

Преставници од Наставничкиот пленум денеска ќе се сретнат со евроамбасадорот Аиво Орав во 12 часот во Канцеларијата на ЕУ во Скопје, каде што ќе разговараат за сите случувања во моментот во образовниот сектор, а во кои се засегнати и тие, и учениците.

По средбата со Орав, е закажана прес конференција на Наставничкиот пленум во 15 часот во средношколскиот камп пред МОН, а се планира авроамбасадорот да ги посети и средношколците во кампот.

 

Поврзани новости