Народниот правобранител бара ставовите на средношколците да се земат во предвид

by Фокус 17:10
17:10

Народниот правобранител Иџет Мемети испрати писмо до Министерството за образование во кое бара сите инволвирани страни, вклучувајќи ги и средношколците, да се вклучат во планирањето на целосни и сеопфатни новини, кои ќе бидат прифатливи за сите.

-Промените не треба да се донесуваат на брз начин, без консултирање на пошироката јавност, напротив, транспарентно, преку јавна дебата, вклучувајќи ги сите инволвирани страни меѓу кои и младите, со цел планирање на целосни и сеопфатни новини, замено прифатливи, од кои ќе имаат придобивки сите подеднакво, учениците, наставниците и општеството во целина, вели Мемети.

Тој смета дека за квалитетни и издржани промени во која било сфера, а особено во сферата на образованието потребна е сеопфатна анализа на состојбите

Поврзани новости