Накит, часовници, гитара: Лични предмети на Елвис Присли на аукција

by Фокус 23:31
23:31

Колекцијата на накит и вредни предмети што Елвис Присли му ги подарил на својот менаџер, полковникот Том Паркер, излегува на аукција на 27 август.

Двесте предмети, вклучувајќи златни прстени со скапоцени камења, манжетни, часовници и ѓердани, се на аукција од страна на GWS Auctions.

Меѓу предметите на аукцијата е и гитарата што Присли ја користел на неговиот познат телевизиски концерт во 1968 година. Многу од предметите биле обезбедени од поранешната сопруга на Присли, Присила Присли.

„Па, тоа секако враќа спомени“, изјавила Присила Присли.

Таа се присетила како се пошегувала со Елвис дека на Паркер постојано му купуваат накит, бидејќи менаџерот веќе имал сѐ што му треба, а Елвис и Присила не знаеле што друго да му купат.

Поврзани новости