На 15 јули средба за нов пристап за спроведување на Рамковниот договор

by Фокус

Вицепремиерот за спроведување на Охридскиот рамковен договор, Муса Џафери, на денешната седница на Комитетот за односи меѓу заедниците најави дека на 15 јули ќе се одржи средба на која ќе се разговара за спроведувањето на договорот со кој во 2001 година беше решен конфликтот. На средбата се очекува да присуствуваат претставници на повеќе институции и партии.

Вицепремиерот Џафери рече дека е потребен и ќе се прави нов пристап за спорведување на Охридскиот рамковен договор. Во 2012 година ревизија на овој договор побара и Европската комисија.

 

Поврзани новости