МВР до ДИК ги достави податоците на граѓаните

by Fokus

Министерството за внатрешни работи денеска во 20:00 часот до Државната изборна комисија ги достави податоците на граѓаните, вклучително и отпечатоците од прсти, објави на својот профил на Фејсбук, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски.

Тој во објавата потенцира дека со ова Министерството го испочитува за доставување на овие податоци до ДИК во законскиот рок од 48 часа по распишување на локалните избори, предвиден во Изборниот законик.

Поврзани новости