Мунир Пепиќ, обвинет дека посредувал за личните карти од Пустец останува без пасош

by Fokus 09:54
09:54

Мунир Пепиќ, обвинет дека посредувал за личните карти од Пустец, Коста Митровски, Леко Ристовски, Станко Коруновски, Далибор Алешковиќ и Катерина Веловска остануваат без пасоши и мора во определен ден да се јавуваат кај шалтерски работник во судот.

Во образложнието на одлуките на скопска Апелација пишува:

- Advertisements -

„По мислење на овој суд, правилно оценил првостепениот суд дека треба да се определат предложените мерки на претпазливост, со цел да се обезбеди присуство на обвинетиот во текот на кривичната постапка, што претставува услов за брзо, ефикасно и економично спроведување на кривичната постапка“.

Поврзани новости