Мицевски: Интерпелацијата против Џафери е вратена неосновано

by Fokus

Координаторот на пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Мицевски денес информира дека дале одговор на известувањето во однос на вратената интерпелација за работата на претседателот на Собранието на Република Македонија.

-Укажуваме дека интерпелацијата и нејзината форма се единствени и дека врз нив не се применуваат одредбите кои што се однесуваат на предлог на закони како што е наведено во самото барање односно не се повикуваат на членот 136 од Деловникот. Членот 136 се однесува на поднесување на предлог на закони, а интерпелацијата и нејзината форма не е предлог на закон, истакна Мицевски.

Поврзани новости