Милошоски: Во преговорите не треба да доминира егоизмот

by fokus

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Антонио Милошоски, денеска даде куса изјава за преговорите во Пржино.

-Прашањата не се толку сериозни и дека не треба да има црвени линии,
односно дека не треба да доминира егоизмот. Треба да постои политичка волја за да
се надминат спорните прашања и да се излезе од политичката криза, рече Милошоски.

Инаку, неизвесно е дали денеска ќе продолжат преговорите меѓу партиите потписнички на Договорот од Пржино.

Поврзани новости