Милков: Од над 17.000 невладини организации, С.Македонија се зафати со бугарските

by Fokus

Од над 17.000 невладини организации регистрирани во Северна Македонија, првите два културни клуба, со кои Скопје се зафати, беа бугарски, изјави министерот за надворешни работи Николај Милков за телевизијата „Бугарија он ер“.

„Судбината на куќата на Димитар Талев во Прилеп е работа поврзана со нашето културно-историско наследство. Ние како МНР сме подготвени да го поддржиме Министерството за култура бидејќи тоа е носител вклучен во ова наследство“, рече Милков.

Поврзани новости