Милевски: Да нема избори ако не се спроведе договорот од Пржино

by Фокус

Или да се имплементира договорот од Пржино со сите важни реформи или да нема избори во април, порача лидерот на ЛДП Горан Милевски.

– Не смееме да дозволиме да се организираат уште едни лажни избори во Македонија по нотите на Никола Груевски. Ако Договорот од Пржино не се испочитува и, пред се, не успее да заживее, ако не почне да се спроведува на дело се она што го сметаме дека е ургентно, тогаш нашиот став ќе биде изборите во април да се одложат. Јавноста гледа дека со спроведувањето на договорот се доцни. Во оваа држава избори треба да има само тогаш кога ќе има можност тие да се организираат слободно и фер, а не под палката на диригентот Груевски – рече Милевски.

Поврзани новости