Македонски планинари спасија 19 загубени српски колеги на Шар Планина

by Fokus 11:15
11:15

Деветнаесет планинари од Србија се загубиле на Љуботен. Цели 18 часа беспомошно лутале по Шар Планина во лоши временски услови и густа магла.

Според информациите на медиумите, во планинарскиот дом имало и македонски планинари кои тргнале во потрага на нивните српски колеги и по речиси 5 часа успеале да ги пронајдат.

- Advertisements -

Поврзани новости