Македонија нема да ги признае резултатите од референдумите во Украина

by fokus

Османи кажа дека Најважно е Украина да победи во војната со Русија, а Македонија нема да признае манипулативни референдуми, рече министерот за надворешни работи на Македонија, Бујар Османи одговарајќи на прашање дали Македонија ќе ги признае резултатите од референдумите во четирите украински региони за приклучување кон Русија.

-Украина мора да победи во војната, а Северна Македонија нема да ги признае манипулативните референдуми. Треба да се зборува за кршење на меѓународното право со воената агресија на Русија врз Украина, зашто малите земји ги штити тоа право, кажа Османи.

Поврзани новости