Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Мицковски: Мојата визија за Македонија е земја на среќни луѓе

by fokus

Новиот лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицковски, по изборот изјави дека да се биде претседател на ВМРО-ДПМНЕ е голема чест и задоволство.

-Сега е време да станеме заедно, ВМРО го очекува тоа од нас, а државата го бара тоа од нас. Потребен е нов елан и нова енергија. Ова што сега го гледаме не е ниту светлина, ни надеж, туку темнина и разочарување”, рече Мицкоски.

Тој додаде дека неговата визија за Македонија е земја на среќни граѓани.

-Силна економија со домашно стопанство и крупни инвестиции. Земја со стабилен бруто домашен производ. Граѓаните заслужуваат подобро здравство. Корупцијата, политичките притисоци и одмазда мора да станат минато. Правичноста е најважна. Мора да растат платите на граѓаните. Во надворешната политика планот 3-6-9 нема резултат. Деветката ќе дојде, тројката не ја ни почнавме. Младите ја губат перспективата. Македонија е се подалеку од ЕУ,” рече меѓудругото Мицкоски.

Поврзани новости