Христијан Мицковски е новиот лидер на ВМРО-ДПМНЕ, 62-ца не му дадоа поддршка

by fokus

На денешниот конгрес на ВМРО-ДПМНЕ во Валандово за нов претседател на партијата беше избран досегашниот генерален секретар Христијан Мицкоски, кој што беше и единствениот кандидат.

Тој освои 376 гласа, 52 ливчиња не биле важечки, а десетмина не гласале.

На денешниот конгрес во валандово, не присуствуваа 126 кандидати, меѓу кои и најистакнати членови на партијата.

Поврзани новости