Кратка тажна есенска приказна

by lali

Едно дете го прашува своето другарче:

– Зошто плачеш?

– Си ја изгубив јакната.

– Ај ќе си купиш нова.

– Немам пари.

– Татко ти ќе ги купи.

– Нема и он. Невработен е.

– Мајка ти ќе ти купи.

– И она е невработена.

– Баба ти ќе ти купи.

– Баба е умрена.

– Дедо ти ќе ти купи.

– И дедо е умрен.

– Ај бе ќе се стопли уште малку!