Ковачевски седна со новинарите да го чека исходот од преговорите

by Fokus

Премиерот Димитар Ковачевски седна меѓу новинарите во прес центарот синоќа за да го почека исходот од дијалогот меѓу Белград и Приштина. Двете страни успеаја да постигнат договор за нормализација на односите.

Средбата ја следеа повеќе од 200 новинарски екипи од Македонија, Србија, Косово, од регионот и од Европа. Разговорите траеа 12 часа, а се одвиваа во вилата „Билјана“ во Охрид.

Поврзани новости