Коцевски: Не можам да ги контролирам одлуките на својот братучед

by fokus

Градоначалникот на Велес од редовите на СДСМ, Аце Коцевски, за 24 Вести изјави дека не може да ги контролира постапките и да се меша во одлуките на неговиот братучед, чија фирма е една од 79-те кои добија неповратни средства за проекти од Фондот за иновации и технолошки развој, пишува порталот Фактор.

– Јас имам своја фирма и сметам дека е неетички да конкурирам за грант како функционер, но не можам да ја контролирам волјата на членови од мојата фамилија, кои не се дел од моето потесно семејство. Разбирам дека јавноста е сензитивна, но треба и да знае до каде можам да делувам јас, вели Коцевски за 24 Вести.

ВМРО-ДПМНЕ објави дека станува збор за компанијата Хемија-Комерц ДООЕЛ од Велес која е во сопственост на Трајче Трајков прв братучед на градоначалникот од Велес, Ацо Коцевски. Блискиот роднина на градоначалникот Коцевски со неговата фирма Хемија-Комерц која се занимава со технолошка индустрија добил 2.7 милиони денари или околу 45 илјади евра за проектот „Сопствено производство на готови керамички маси за производство на трпезни керамички садови“.

Поврзани новости