Косово го ослободи Марко Ѓуриќ

by fokus

Претседателот на Косово Хашим Тачи соопшти дека ослободен е Марко Ѓуриќ, кој е главен преговарач на Србија во разговорите со Косово, што се спроведуваат со посредство на ЕУ.

Според Тачи, полицијата го придружувала Ѓуриќ до граничен пункт меѓу Косово и Србија.

 -Тој случај не треба да ја нарушува комуникацијата меѓу Косово и Србија, напорите за нормализација и помирувањето меѓу Косово и Србија, изјави Тачи.

Поврзани новости