Кон правдата- Сторија за политичка дискриминација

by lali

Во Македонија граѓаните се плашат да пријават политичка дриксримианција, уште помалку да поднесат тужба и по судски пат да докажат дека се политички жртви во партизираните државни институции.

Оваа видео сторија открива дека, откако постои Законот за заштита од дискриминација од пред четири години, само 20-тина граѓани поднеле тужби, но ниту еден не успеал да докаже дека е дискриминиран по основ на политичка припадност.

Поврзани новости