„Кембриџ аналитика“ оди во стечај

by fokus 23:16
23:16

Британската компанија „Кембриџ Аналитика“ почнува постапка за стечај и веднаш ги запира сите активности, јавија светските медиуми.

– Утврдивме дека не можеме да продолжиме со нашиот бизнис, соопшти компанијата.

„Кембриџ Аналитика“ беше во центарот на скандалот со лични податоци на корисници на социјалната мрежа Фејсбук, кои ги употреби без нивна согласност.

Поврзани новости