Ќе се одржуваат спортски натпревари, но без публика

by fokus 16:51
16:51

Владата донесе одлука за престанок на важењето на забраната за одржување спортски натпревари во колективните спортови.

Како што се наведува во соопштението од денешната седница, прифатена е препораката на Комисијата за заразни болести федерациите да започнат со организирање спортски настани со стриктно почитување на упатствата за натпревари, без публика и со запазување на здравствената безбедност на играчите и останатите вклучени во натпреварите.

- Advertisements -

Поврзани новости