Кадиевска Војновиќ: Македонија на врвот според годишната стапка на инфлација во Европа!

by Fokus

Поранешната вицегувернерка на НБРМ, Маја Кадиевска Војновиќ на социјалната мрежа LinkedIn објави дека Македонија е на врвот на листата според годишната стапка на инфлација во Европа од објавените податоци со мај!

– Во еврозоната инфлацијата е 8.1%, кај нас 11.9%! Не е се увезено… нешто е и домашно создадено, напиша Кадиевска Војновиќ.

 

Поврзани новости