Јанева пристигна во Советот на јавни обвинители

by fokus 11:22
11:22

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева дојде во Советот за јавни обвинители за да го презенира извештајот за работата на СЈО. Таа кратко се појави на прес конференцијата на која Специјалното обвинителство за презентираше новата истрага „Трезор“ и потоа рече дека мора да замине поради обврски во Советот.

На влезот на Советот на јавни обвинители, добредојде и посака неговиот претседател, Петар Аневски.

Според законот, Јанева е обрзана на секои шест месеци да доставува извештај и до Советот, но не е законски обврзана и да го презентира и образложува.

Поврзани новости