Иванова: Откако Мицкоски призна дека бил во Собрание треба да одговори која била неговата улога

by fokus

Христијан Мицкоски вчера призна дека бил во толпата пред Собранието и  учествувал во настаните од 27-ми април. Откако го потврди присуството Мицкоски треба да одговори која била неговата улога на денот кога беа нападнати пратеници, новинари и вработени, кога беше загрозен уставниот поредок на Република Македонија?, изјави Михаела Иванова, СДММ.

-Со тоа што ги брани насилниците кои ги загрозија животите на пратениците, новинарите и вработените во Собранието, Мицкоски покажува дека ја има истата матрица на неговиот претходник Никола Груевски. Очигледно Мицкоски не успева да ги надмине политиките на конфликт и поделби и не сака вистински да ја реформира ВМРО-ДПМНЕ во одговорен и конструктивен политички субјект што активно ќе учествува во реформскиот процес – порача Иванова.

Мицкоски нека не се крие зад народот, додаде таа, туку да излезе и да одговори за неговата улога на 27-ми април.

-Затоа што народот, граѓаните не поддржуваат насилство, поделби и конфликти. Граѓаните не се за насилство туку за концептот на едно општество за сите, што силно го поддржаа на последните неколку избори – рече Иванова.

Поврзани новости