Иванов свика Совет за безбедност

by Фокус

Претседателот Ѓорге Иванов, денеска свика седница на Советот за безбедност на Република Македонија во проширен состав.

На седницата на Советот за безбедност, субјектите на системот за управување со кризи задолжени за превенција и справување со кризната состојба, ќе го информираат претседателот на Република Македонија и членовите на Советот за безбедност за заканата од илегална миграција што доаѓа од територија на Европската Унија и Шенген-зоната, како и со можностите за развој на заканата и зголемување на ризиците.

Поврзани новости