Иванов: Спорот за името е резултат на нашата наивност

by Фокус
Спорот за името го наследивме од претходните генерации на политичари и е резултат на нашата наивност кога влеговме во независноста, мислејќи дека старите балкански прилики се надминати, рече претседателот Ѓорге Иванов во интервју за Македонското радио.
– Нашиот случај е уникатен и затоа нема решение, но ние сме реалност и кога тогаш ќе го добиеме тоа што го заслужуваме. Ниту повеќе, ниту помалку – изјави Иванов.

Поврзани новости