Иванов и сопругата утре на самит во Турција

by Фокус

Претседателот на државата Ѓорге Иванов утре патува за Истанбул каде ќе учествува на Светскиот хуманитарен самит во организација на Обединетите Нации.

Како што соопштија од неговиот кабинет, Иванов ќе се обрати на на пленарната сесија на тема „Политичкото лидерство во превенирање и решавање конфликти“ и ќе учествува на лидерскиот сегмент, заедно со останатите шефови на држави и влади.

На специјалната сесија, посветена на жените и децата во регионите зафатени со криза, ќе учествува и сопругата на претседателот, Маја Иванова.

На Светскиот хуманитарен самит е најавено учество на околу 5.000 учесници, вклучувајќи шефови на држави и влади од педесетина земји.