Иванов: Борци на ИСИЛ се инфилтрираат меѓу бегалците

by Фокус

Многу од борците во ИСИЛ веќе го користат бегалскиот бран за да ги напуштат боиштата и да се протнат меѓу бегалците, изјави македонскиот претседател Ѓорге Иванов.

– Тоа сега го отвора прашањето како службите ќе соработуваат, како ќе ги наоѓаат тие лица и како ќе се справуваат – истакна Иванов.

Тој додаде дека безбедносниот аспект на бегалската криза остава отворени прашања за кои досега нема решенија.

Поврзани новости