ИСКОРИСТЕТЕ ЈА МОЖНОСТА: Земете ги овие бесплатни 50€ и тргувајте со фунтата на светската берза

by Фокус

FXLider, на сите читатели на Фокус, им дава БЕСПЛАТНИ 50 ЕВРА за тргување со британската фунта и евро на светската берза, единствена берза на која може да заработите и кога вредноста на валутата расте но и кога паѓа.

Искористете ја приликата и земете ги овие бесплатни 50 евра за тргување овде.

Велика Британија ќе мора до крајот на 2017 година да одлучи дали ќе остане членка на ЕУ. Неколку големи политички партии во Велика Британија го подржуваат референдумот по прашањето за членство во ЕУ а меѓу нив се Конзервативната партија и Независна партија на Обединетото кралство (UKIP).

Приврзаницита на  Brexit (како што популарно се вика излегувањето на Велика Британија од ЕУ ) се базира на својот став на могу различни фактори. Главниот аргумент за  Brexit е дека ЕУ чини премногу, дека стана преголема, дека ја наруши домашната политика на државите членки како и националниот суверенитет со гушење на бизнисот со престрогата регулатива.

Британија дури и порано се определи самата да не биде членка на монетараната унија, и ја задржа својата национална валута – Фунта (GBP)  наместо да ја усвои заедничката европска валута – евро, како и да не биде членка на Шенген зоната,и со тоа да не дели отворени граници со бројни европски земји.

Сепак,трговинските претставници од САД , предупредуваат дека САД ќе има многу мал интерест за такви преговори и дека од моменталните договори помеѓу ЕУ и САД ,УК најверојатно ќе биде исклучена.  Во тој случај Британија би ги изгубила шансите да се избори за привилегираните трговински односи со САД и би морала да се соочи со истите тарифи и другите рестрикции со кои се соочуваат земјите во развој како што се Бразил, Кина и Индија.

Во последните неколку месеци можноста Велика Британија да излезе од Европската Унија прави голем притисок на еврото и тоа со добра причина. Минатата година Шкотска оджа референдум и нејзините граѓани одлучија да останат во рамките на Велика Британија. Сепак, вредноста на фунатата од тогаш почна да паѓа под влијание на хипотезата дека е можно одвојување, со што судбината на ВБ стана нестабилна.

Земете бесплатни 50 евра за тргување тука.

Слична работа веројатно ќе се повтори доколку Велика Британија одлучи да го одржи овој референдум. Неизвесноста по ова прашање има негативно влијание и на вредноста на еврото како и на фунтата, и ако нешто не му одгогавара на пазарот тоа е неизвесноста.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Предупредување од ризик и одрекнување од одговорност

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости