Инфективна клиника: Девојчето немало свински грип

by Фокус

Дванаесетгодишното девојче кое синоќа било примено на скопската Инфективна клиника немало свински грип, тврди директорот Ѕвонко Миленковиќ. Според симптомите на болеста, докторите не утврдиле постоење на грип.

– Девојчето беше во исклучително тешка здравствена состојба со нагони на повраќање и пролив во шокова состојба и со изразита хипертермија. И, покрај сите обиди на докторите да го спасат девојчето, тоа по четири часот од приемот почина – истакна Миленковиќ.

Првично, во јавноста се појави информација дека 12-годишното девојче починало од свински грип, за подоцна истата да биде демантирана.

Поврзани новости