Името на Сашо Мијалков на листата за присилна наплата за радиодифузна такса

by fokus 14:47
14:47

На листата должници за радиодидифузна такса за кои има решенија за присилна наплата фигурира и името Сашо Мијалков. Според адресата на живеење, најверојатно станува збор за поранешниот директор на УБК.

Оваа листа ја објави Управата за јавни приходи и на неа се најдоа 85.790 граѓани за кои има решенија присилно да им се наплати долгот за радиодифузна такса.

Оние должници кои до вчера не го подмириле долгот, ќе бидат објавени во Службен весник, а три дена потоа УЈП ќе почне со блокирање на нивните банкарски сметки.

Поврзани новости