Имам разбирачка за маките на Грујо!

by fokus

Го слушам Груевски со вицкаста забелешка дека толку често доаѓал на суд што требало да му дадат канцеларија, а и да добива плата. Плус се пожали дека судот кон обвинителите се однесувал со почит, додека кон одбраната реагирал нервозно.

И се потсетив кога јас висев на суд по тужбите за клевета од неговите, некогаш и три пати неделно. Едно време размислував и да побарам таму канцеларија од практични причини. Мачно ми е да си припомнувам како судиите им се потресуваа на тужителите, а мене ме третираа како втора класа.

И, што сакам да кажам? Па, ете, имам разбирачка за маките на горенаведениот! Овој пат му верувам!

 

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО ПОСЛЕДНИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”

Поврзани новости