И вториот директор на Фондот за здравство си поднесе оставка

by Фокус 14:26
14:26

Вториот директор на Фондот за здравство, Џемали Мехази си поднесе оставка, само неколку часа по оставката на првата директорка Маја Парнаџиева – Змејкова.

Директорката Парнаџиева Змејкова поднесе оставка со образложение дека таа не е воспитувана да биде ладнокрвен бирократ.

И двајцата оставките ги поднесуваат како морална одговорност за смртта на малата Тамара Димовска од Велес, која почина чекајќи да замине на операција во странство.

 

Поврзани новости