И Министерството за здравство се иззема од одговорност за санирање на урнатиоит потпорен ѕид кај Детската клиника

by Fokus

Министерството за здравство информира дека во случајот со паднатиот потпорен ѕид позади Клиниката за детски болести истиот е изграден на државно земјиште, а Министерството нема прибележано право за трајно користење на тоа земјиште.

„Секој од објектите во Клиничкиот центар има право на користење на објектите, но нема доделено право на трајно користење на земјиштето околу клиниките. Во интерес на граѓаните, потребно е да се изнајде итно решение во заеднички напори со надлежните институции Градот Скопје и Општина Центар кои треба да бидат иницијатори за решавање на проблемот, поради тоа што се работи за улица, а надлежните инспекциски служби да дадат мислење за моменталната безбедност“ велат од министерството.

Претходно и од Град Скопје и од општина Центар се изземаа од надлежност во врска со урнатиот потпорен ѕид, што предизвика реакции во јавноста.

Поврзани новости