Хрватската политичарка Петир: Овој референдум покажа недоверба во политиката која се води во Македонија

by Fokus

Хрватската конзервативна политичарка, Маријана Петир порача дека, малиод одзив на гласачи на референдумот, е показател за недовербата во политиката што ја води Македонија.

„Малиот одзив на гласачи на референдумот во Македонија е показател на недоверба на политиката која се води во Македонија. ЕУ може да искаже поддршка до Македонија така што да и ги отвори преговорите во пристапот а сите отворени прашање треба да се решаваат во текот на преговорите“, порача Петир.

Поврзани новости