Груевски: Во разговорите има сериозен елемент на неавтентичност

by Фокус

На денешната собраниска седница за пратенички прашања, премиерот Никола Груевски за првпат даде нешто поконкретен одговор за автентичноста на снимките кои ги објавува опозициската СДСМ.

-Автентичноста на снимките ќе се утврди во судски процес, но самиот факт што самата опозиција кажа дека ги сече, ги лепи, ги подредува и вади делови, укажува на тоа дека во овие разговори има сериозен елемент на неавтентичност, рече премиерот, одговарајќи на пратеничко прашање.

Груевски повтори дека обидот на СДСМ е да се изврши дискредитација на луѓето кои ја имаат добиено довербата од граѓаните со цел да се наруши таа доверба и на тој начин да се дојде до политички успех на Зоран Заев.

Поврзани новости