Груевски сега најави зголемување на социјалната помош во јули

by Фокус

Премиерот Никола Груевски денеска најави дека социјалната помош ќе биде зголемена за пет отсто. Ова зголемување ќе стартува со исплата во јули 2016 година.

-Изминативе години откако сме на власт социјалната парична помош е зголемена за 62%. Со ова зголемување, социјалната парична помош ќе биде вкупно зголемена за 65%, изјави премиерот Груевски.

 

Поврзани новости