Груевски најави зголемување на пензиите за 600 денари

by Фокус 17:30
17:30

Премиерот Никола Груевски кој денеска беше во посета на охридскиот регион, најави дека септемвриските пензии ќе бидат повисоки за 5 отсто, а покачувањето најверојатно ќе биде линеарно.

-Предвидено е и во Буџетот е програмирано, оваа есен септемвриската пензија, што се зема во октомври, да биде повисока за 5 проценти. Се уште не сме донеле одлука, но најверојатно тоа ќе биде линеарно зголемување, од 600 до 630 денари за секој пензионер, изјави премиерот Груевски.

- Advertisements -

Груевски при најавувањето за зголемувањето на пензиите, не пропушти да потсети дека Владата досега ги зголемила пензиите за повеќе од 67 отсто, а ќе продолжела да ги зголемува и во иднина.

Поврзани новости