Груевски го повика Спасовски да го реши случајот со личните карти

by Фокус

Премиерот Никола Груевски го повика министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски да почне истрага за аферата со 30.000 фалсификувани лични карти што ја објави неделникот „Фокус“.

– Неколку пати слушнав за таа приказна, а од неодамна повторно ја реактуелизираа приказната за наводни 30.000 фалсификувани лични карти. Сега имаме министер за внатрешни работи кој е генерален секретар на СДСМ. Јавно го повикувам министерот за внатрешни работи да го проучи сето тоа, да го истражи и да излезе со резултатите од истрагата – рече Груевски по посетата на Поликлиниката „Јане Сандански. Доколку има такво нешто да се откријат одговорните, доколку нема, СДСМ да и се извини на јавноста за тоа што ги лажела во сите изминати месеци и години дека имало наводни фалсификувани лични карти. Ќе ја следиме работата на министерот. Јас во својство на премиер го повикувам веднаш да пристапи кон истрага и се што ќе открие да даде на суд и даде на јавноста – рече Груевски.

Поврзани новости