ОБСЕ ќе испрати 300 набљудувачи оти ситуацијата е кревка

by Фокус

ОБСЕ соошти дека изборите во април ќе ги следи со 300 набљудувачи и дека е можно да учествува во пребројувањето гласови што до сега не се случило. Ваквата загриженост на ОБСЕ најверојатно произлегува од ситуацијата во државата и од прислушувањето преку кое јавност слушна за местење избори и изборни манипулации.

Во нивниот допис се наведува дека политичката ситуација е кревка и тоа може да влијае на процесите. ОБСЕ е загрижена и за состојбата со медумите, особено за заплашувањата и заканите кон новинарите.

 

Поврзани новости