Груби бара од Иванов веднаш да најде начин да ја повлече одлуката за аболиција

by Фокус

Шефот на кабинетот на лидерот на ДУИ Артан Груби на Фејсбук напиша дека оваа криза мора да заврши веднаш.

„Целото општество е исцрпено од  недостатокот на нормалноста, стабилност, безбедност, мир, недостатокот на можности за развој на бизнис, можност за отворање нови работни места и економски развој, но исто така и од можноста за секојдневни судири и насилство.

На крајот на краиштата и во секој случај, оваа криза мора да заврши со одржувањето на слободни, демократски и веродостојни, каде што граѓаните ќе имаат можност да се процени и да се одреди иднината на земјата.

Иванов треба веднаш да најде начин за итно повлекување на одлуката што непотребно ја комплицираше ситуацијата понатаму и предизвика бран на протести“, напиша Груби.

Тој потенцира и деека Државната изборна комисија како независна и составена од страна на експерти, треба да работи на чистење на избирачкиот список, без да биде под влијание на политички партии и да ги покани граѓаните да помогнат во овој процес по јавен регистар на избирачи.

„Секое заплашување на гласачите треба да се санкционира веднаш и граѓаните, како и јавната администрација и државните институции веднаш јавно да го осудат секој таков обид.

Поврзани новости