Главните амбасадори на пресот на Катица Јанева

by Фокус 12:45
12:45

Во присуство на странските амбасадори, како знак на поддршка, Специјалното јавно обвинителство ја одржува својата денешна прес конференција. По одлуката на Иванов да се аболицираат политичарите за кои СЈО води предистражни или истражни постапки, Меѓународната заедница изразува јавна поддршка.  Меѓу амбасадорите се тие на Велика Британија, германија, Италија и други големи европски држави.

И претходните денови странските преставници во Македонија повикуваа да се повлече одлуката за аболиција затоа што со неа се загрозува владеењето на правото и правната држава.

 

Поврзани новости