Генерал во пензија: Со Шарената револуција се бориме против сиромаштијата и неправдата

by fokus

На протестот од Шарената револуција пред Собранието се обрати пензиониран армиски генерал.

-Јас сум претставник на најмаргинализираната група, оние на кои „Миле ми текна“ им ги исклучуваше лифтовите. Тие што за време на избори беа испраќани на екскурзии и оние кои Владата бесплатно ги вози, ги шета по бањи и од нив прави пасивни гласачки машини, рече генералот.

Тој додаде дека Шарената револуција е автентична и има различни луѓе, а сите се борат против сиромаштијата, неправдата и безперспективноста.

Поврзани новости