Галуп Интернешнл: Македонија помеѓу 8 најнеторелантни држави во светот

by Fokus 18:28
18:28

Според истражувањето на Галуп Интеренешнл, националните мнозинства кои силно се држат до тезата за супериорност на мнозинството над малцинствата во врска со религија, култура и раса се следниве земји на врвот на листата по нетолеранција: Парагвај, Бангладеш, Територијата на Палестина, Гана, Либан, Нигерија, Индонезија и Македонија.

Земјите кои не се согласуваат со тезата дека за надмоќ на мнозинствата врз малцинствата се Шведска, Франција, Исланд, Латвиа, Аргентина, Канада и Португалија.

- Advertisements -

 

 

Поврзани новости