ГАЛЕРИЈА Владата денеска беше „окупирана“ од демонстрантите кои бараа правда за малиот Алмир

by Fokus

На денешниот протест за малиот Алмир пред владата дел од демонстратнтие се качија на оградата за да го закачат албанското знаме на неколку места, но се откажаа. Сликата на обвинителот Љубомир Јовески, со црвена мета на челото, ја закачија на самиот влез од оградата.

До протестите дојде откако обвинителството одлучи делото да го преквалификува од убиство со умисла во тешки дела против безбедноста на луѓето и имотот во сообраќајот.

Томислав ГЕОРГИЕВ

Поврзани новости