(ФОТО) Собранието стана редовен „пациент“ на шарениот катапулт

by Фокус

Денешниот протест на Шарената револуција заврши пред Собранието, кое повторно беше боено со импровизираниот катапулт. Откако демонстрантите ја „поздравија“ директорката на Театар Комедија, Јелена Жугиќ, со натпис на улицата пред театарот „Куршумот живот значи, даско една“ се упатија кон Собранието. Тука неколку говорници им се обратија на присутните, а протестот заврши со боење на собраниската зграда.

boo