ФОТО Се организираат протести на албански партии и здруженија

by Фокус

Во 14 часот во Скопје ќе протестираат членовите на Здружението на поранешни политички затвореници и прогонети Албанци во Македонија, од Организацијата на воени ветерани на ОНА, од граѓанското општество, од Движењето за реформи – ДПА и НДП.

13081603_10209522258399215_1243871756_n

13045600_10209522228558469_42496081_n

Организаторите во повикот на протест бараат владеење на правото, департизација на институциите и целосна еднаквост на Албанците и Македонците.

Поврзани новости